Emotiekist

Iedere doodskist natuurlijk (en) persoonlijk
Lees Meer

Over mij

Ik ben Luuk Assinck, geboren en getogen in Winterswijk, oprichter van Emotiekist en Natuurlijk Gemis.

Al zo lang ik mij kan herinneren, heb ik een fascinatie voor alles wat met overlijden, begraven en natuur te maken heeft. Ik ben jarenlang hovenier geweest en nu beheerder van natuurbegraafplaats ‘Het schapenmeer’ in Vorden.

Stap voor stap bouw ik niet alleen veel kennis op van natuurkisten en natuurbegrafenissen maar ook van processen na de dood, effecten van metalen in de aarde, herbegrafenissen, opgravingen en nieuwe uitvaartmethodes. Die kennis deel ik door het geven van lezingen, presentaties en workshops aan vakgenoten en andere belangstellenden.

In Emotiekist komen natuur en uitvaart samen: door een emotiekist te maken, maak ik de uitvaart en het overlijden bespreekbaar voor zowel degene die komt te overlijden als de familie en vrienden waarmee ik samen een persoonlijke duurzame kist maak.

Het blijft keer op keer bijzonder om samen met families en vrienden de emotiekist te mogen maken. Het maken van een emotiekist is een proces waarin liefde voor elkaar en de natuur samenkomen. Ook wordt een mooie herinnering gevormd voor de nabestaande én voor mij, want niet alleen is iedere emotiekist uniek. Dat is het proces van totstandkoming ook.

Dat geldt ook voor uitvaarten die ik ook kan verzorgen. Iedere uitvaart is uniek en ik zorg er voor dat die in de geest van de overledene en naar wens van de nabestaanden plaatsvindt. In 2022 rond ik mijn opleiding tot uitvaartbegeleider af.